Radni odnosi u praksi – otkazivanje ugovora o radu – webinar – četvrtak, 28.09.2023. 17:00-18:30h

Radni odnosi u praksi: otkazivanje ugovora o radu

Namijenjeno

Webinar je namijenjen poduzetnicima i vlasnicima poduzeća, direktorima pojedinih odjela i menadžerima, voditeljima Odjela ljudskih potencijala, HR menadžerima te svim radnicima i zainteresiranim osobama koje sudjeluju u procesima zapošljavanja, upravljanja i vođenja ljudi te žele naučiti i razumjeti sve procese koji se isprepliću u radnim odnosima kao vrlo složenom području.

Opis webinara

✓ Radni odnosi i tržište rada predstavljaju vrlo dinamično i turbulentno područje gdje je jedan od primarnih zadataka spajanje izvrsnih kandidata sa poslodavcima koja imaju otvorena radna mjesta te pravna zaštita obiju strana u nastavku njihovog poslovnog odnosa. 

✓ Potrebno je poznavati zakone o radnim odnosima kako radnici ne bi bili uskraćeni za svoja prava te kako se poslodavac ne bi našao u sudskim postupcima koji su dugotrajni i skupi. Upravo se većina sudskih sporova vodi radi otkaza zbog neopravdanih razloga. 

✓ Završetak radnog odnosa može biti stresan kako za radnika tako i za poslodavca no upoznavanjem s pravnim pravilima koja definiraju postupak otkazivanja ugovora o radu i kroz praktične savjete stres tijekom cijelog procesa otkazivanja ugovora o radu radnika ipak se može malo ublažiti.

✓ Na webinaru ćemo obraditi cijeli proces otkazivanja ugovora o radu te proći najčešće scenarije koji se u praksi pojavljuju kad je riječ o otkazivanju ugovora bilo od strane poslodavaca ili od strane radnika. 

Program

  1. Vrste otkaza ugovora o radu; redoviti i izvanredni otkaz
  2. Otkaz ugovora o radu sklopljenog na određeno vrijeme
  3. Postupak poslodavca prije i tijekom otkazivanja ugovora o radu radniku
  4. Postupak radnika kod otkazivanja ugovora o radu
  5. Otkazivanje ugovora o radu za vrijeme probnog roka
  6. Oblik, obrazloženje i dostava otkaza
  7. Otkazni rokovi
  8. Otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora; Promjena bitnog uglavka ugovora o radu (smanjenje plaće, naziva radnog mjesta, mjesta rada)
  9. Obavljanje razgovora o otkazu – savjeti i primjeri iz prakse

Predavač: odvjetnica Daša Vrzić

 

Daša Vrzić diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 
Nakon rada kao pravna savjetnica u privatnom sektoru, Daša je 2015. godine počela raditi kao stručni suradnik odvjetnika Hrvoja Vidana (2015.-2017.) i Tomislava Nagya (2017.-2020.). Godine 2020. Daša je otvorila vlastiti odvjetnički ured koji se bavi pravom intelektualnog vlasništva.

 

Detalji edukacije

Vrijeme: četvrtak, 28.09.2023.17:00-18:30 h

Cijena: 75 EUR  (565,09 HRK) 

Trajanje: 1,5 h

Materijali: Prezentaciju u PDF-u dobivate prije početka webinara.

Snimka edukacije: U slučaju nemogućnosti sudjelovanja na dijelu edukacije, moguće zatražiti snimku.

Certifikacija: Neformalni certifikat. (Uvjerenje o pohađanju edukacije)

Prijavnica

  Odabrali ste edukaciju:
  Broj osoba (obavezno)
  12345

  Želim primati novosti.