Svakom poduzetniku je bitno kome prepušta vođenje poslovanja svoje tvrtke ili obrta. Dobar knjigovođa omogućit će vam poslovanje u skladu sa zakonima i riješiti vas napornih zadataka i papirologije.

 

Međutim, što je to što čini dobrog knjigovođu? Kako ćete biti sigurni da se o poslovanju vaše tvrtke netko pravilno brine?

 

Ako tražite knjigovodstveni ured za svoju tvrtku ili obrt, za vas smo pripremili nekoliko kriterija koje mora zadovoljiti svaki dobar knjigovođa:

 

Ozbiljnost

Budući da je riječ o jako odgovornom i nimalo jednostavnom poslu, pristupite mu ozbiljno i zahtijevajte ozbiljnost. Ne prihvaćajte ponude od osoba kojima je knjigovodstvo honorarni posao ili nekakva „usputna” zanimacija.

 

Stručnost i iskustvo

Vaš knjigovođa mora se stalno usavršavati i proširivati svoje znanje, jer to je jedini način da uspijeva pratiti promjene koje se stalno događaju. Što više znanja i usluga vaš knjigovodstveni ured nudi, manje ćete se brinuti oko papirologije te ćete moći sav fokus usmjeriti ka obavljanju osnovnih zadataka vaše tvrtke ili obrta.

 

 

Povjerenje i odgovornost

Ne zaboravite da će knjigovodstveni ured kojeg ćete angažirati imati pristup svim vašim dokumentima, a od rada, truda i stručnosti osoba koje zapošljava, ovisit će uspjeh vašeg poslovanja. Ozbiljan knjigovodstveni ured sigurno ima policu osiguranja od profesionalne odgovornosti.

 

Reference i preporuke

Svakako tražite knjigovodstvo koje će vas upozoravati i detaljno pratiti vaše poslovanje. Knjigovodstveni servis koji iza sebe ima kvalitetne klijente i dugogodišnje iskustvo zna kako uštedjeti na obračunu plaća i ostalim troškovima poslovanja.

 

Cijena usluga

Cijena ne smije biti presudna pri odabiru – dobar knjigovodstveni ured može vam uštedjeti dosta novca. Kazne za knjigovodstvene prekršaje često puta su puno veće nego uštede na nižoj cijeni knjigovodstvene usluge. Odaberite knjigovodstveni ured koji vam cjenovno odgovara, ali neka vam cijena ne bude glavni kriterij odabira. Obratite pažnju na kvalitetu komunikacije, dostupnost, stručnost, reference te zadovoljstvo trenutnih klijenata. Kvalitetan knjigovodstveni ured zasigurno će opravdati svoju cijenu.

 

Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći pri odabiru knjigovodstvenog ureda po vašoj mjeri. Ako imate za nas neko pitanje ili vam treba naša stručna pomoć, slobodno nam se javite!