Ako želite napredovati na svom trenutnom poslu, saznajte kako to i ostvariti. Prije svega, morate znati da se napredovanje neće odviti preko noći, ali uz pomoć jasne strategije i učinkovitog planiranja, napravit ćete korak u željenom smjeru.

 

Preuzmite odgovornost na sebe

Kako znati da napredujete? Tako što ćete početi preuzimati odgovornost za svoje postupke na poslu, bilo da je riječ o uspjehu ili neuspjehu. Na neuspjeh nemojte uvijek gledati tragično. Ako ste priznali pogrešku i pokušali je ispraviti, to je znak profesionalnosti i zrelosti. U slučaju da ne želite prihvatiti odgovornost kada stvari pođu po zlu ili svojim postignućima ne pridajete na važnosti, nadređeni vas vrlo vjerojatno neće nagraditi promaknućem.

 

Potrudite se oko svega što radite

Pokažite entuzijazam za zadatke koji su vam dodijeljeni i uložite dodatni trud – vaš će poslodavac to znati prepoznati i nagraditi. Zato nemojte samo izvršavati zadatke bez dodatnog promišljanja, istaknite se iz mase i pokažite svoju strast koja je uvijek prisutna dok radite.

 

ABC Solutions Edukacije - savjeti kako napredovati na poslu

 

Kratko i jasno – budite pošteni

Optuživanje drugih za greške koje ste napravili, ogovaranje i drugi postupci slični ovima nisu oni koji će vam omogućiti napredovanje na poslu ili barem ne dugoročno. Zato budite pošteni i do promaknuća na poslu dođite svojim trudom i vještinama, a ne ponižavanjem drugih.

 

Ostvarite dobru komunikaciju i pitajte sve što vas zanima

Motivirani ste, želite napredovati na poslu, ali vaš poslodavac to ne uočava? Odmah djelujte i porazgovarajte s poslodavcem o mogućnostima koje vam se nude i načinu na koje to možete ostvariti. Na većini radnih mjesta postoje razne prilike za razvoj i napredak, zato je vrijeme da iskoristite svoju i napravite korak dalje. Slobodno razgovarajte o svojim planovima i tome što želite ostvariti u budućnosti.

 

Nemojte se bojati promjene

Tvrtka u kojoj radite vam ne nudi mogućnost napretka? Cijelo vrijeme se nadate promaknuću, ali do toga ipak ne dolazi iako vrijeme prolazi? Vrijeme je da krenete dalje. Proširite svoje vidike, ako je potrebno, napravite plan i hrabro krenite naprijed. Nije važno želite li ostati u struci u kojoj ste i dosad radili ili biste radije napravili potpuni zaokret u karijeri, pronalazak novog radnog mjesta može biti najbolji način kojim ćete ispuniti ciljeve u svojoj karijeri.


Ako su vam potrebni dodatni savjeti, slobodno nam se javite.