Zakoračite hrabro u poduzetnički svijet. Bit će izazovno, ali prije svega uzbudljivo i korisno. Kako biste što prije ostvarili uspjeh i bili zadovoljni svojim poslovanjem, donosimo 7 savjeta za poduzetnike početnike koji će vam u tome pomoći.

 

Birajte posao za koji imate znanje i radite ga strastveno

Donijeli ste konačnu odluku – otvarate svoju tvrtku? Jeste li dobro razmislili što će točno biti vaše područje interesa? Vodite se svojim osjećajima i izaberite ono što stvarno volite i čini vas motiviranima za rad. Izbjegavajte ona područja o kojima nemate puno znanja jer je proces učenja dugotrajan te vas može usporavati na putu do uspjeha.

 

Istražite tržište

Iako bi se ponajviše trebali voditi time što stvarno volite raditi i tako pronaći ideju za svoje poslovanje, potrebno je i pažljivo istražiti tržište. Ako su proizvod ili usluga koju želite predstaviti već prezasićeni, dobro razmislite treba li vaš odabir biti upravo to. Osim toga, razmislite ima li vaša tvrtka na temelju toga što biste nudili mogućnost rasta i tako donesite svoj konačni zaključak.

 

Budite pažljivi s financijama

Prije otvaranja tvrtke, osigurajte se financijski što je više moguće jer iako samo otvaranje ne iziskuje veliku svotu novca, morate imati osigurana sredstva za troškove razvoja svojih usluga. Svakodnevno pratite svoje troškove i izbacite one nepotrebne te također naučite živjeti s manjim budžetom sve dok ne počnu pristizati značajniji prihodi.

 

Angažirajte knjigovodstveni servis

U važan dio poslovanja, koji je vrlo često zanemarena stvar za poduzetnike početnike, ubrajaju se i knjigovodstvene usluge. Kod odabira knjigovođe neka vam važna stavka bude njegovo stalno usavršavanje znanja i praćenje novih smjernica kako bi bili sigurni da je vaš knjigovođa stručna osoba koja će biti od pomoći za vašu tvrtku.

 

Knjigovodstveni servis ABC daje savjete i edukacije za male i srednje poduzetnike

 

Od početka težite ispravnom vođenju svoje tvrtke

Iako je svaki početak težak pa tako i onaj vezan uz pokretanje vlastite tvrke, nemojte odustajati. Uspjeh se rijetko događa preko noći, a za izgradnju poslovanja o kakvom maštate potrebno je proći određeno vrijeme. Na tom putu uvijek težite sigurnom poslovanju, a pritom si probajte olakšati na koji god način je to moguće. Za rješavanje svih nejasnoća i uspješno savladavanje novih znanja, od pomoći vam mogu biti naše edukacije za malo i srednje poduzetništvo. Javite nam se s povjerenjem!

 

Savjetujte se s drugim poduzetnicima

Savjeti drugih poduzetnika, ali i drugih profesionalaca u svome poslu mogu biti zlata vrijedni. Obratite se za savjet onim poduzetnicima u koje imate povjerenja, koji vam mogu dati korisne prijedloge o napretku vašeg poslovanja i razvoju proizvoda.

 

Pažljivo birajte buduće zaposlenike

Kada dođe do potrebe za zapošljavanjem, budite na oprezu. Angažiranje neodgovarajućih ljudi za vaše poslovanje jedna je od najčešćih grešaka koju naprave poduzetnici početnici. Tražite ljude koji su marljivi, odgovorni, proaktivni i koji vam mogu pomoći u stvaranju bolje tvrtke već danas.

 

Želimo vam puno sreće, a za sve dodatne savjete slobodno nam se javite!