[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

MINIMALNA OSNOVICA ZA DOPRINOSE ZAPOSLENIH DIREKTORA/ČLANA UPRAVE U 2018. GODINI: bruto 5.213,00 kn za puno radno vrijeme.
Ako se u tom iznosu isplaćuje i neto plaća za nekoga tko živi u Zagrebu i ima samo osobni odbitak, neto plaća iznosi 4.065,50 kn, trošak minimalne direktorske plaće 6.109,64 kn.
MINIMALNA PLAĆA ZA RADNIKE U 2018. GODINU: bruto 3.439,80 kn, neto 2.751,84 kn. Trošak minimalne plaće iznosi 4.031,45 kn.
Trošak minimalne plaće uz umanjenu osnovicu za obračun doprinosa iznosi 3.735,62 kn.
PRAVO NA UMANJENJE OSNOVICE ZA OBRAČUN DOPRINOSA NA MINIMALNU PLAĆU ZA 50% MINIMALNE PLAĆE moguće je za sve radnike koji su koji su u mjesecu prosincu 2017. godine imali ugovorenu, utvrđenu ili propisanu minimalnu plaću ili do visine minimalne plaće ( bruto 3.276,00 kn) i dalje u 2018. godini imaju ugovorenu, utvrđenu ili propisanu plaću do iznosa minimalne plaće ili u iznosu minimalne plaće (3.439,80 kn) i to do trenutka ugovaranja, utvrđivanja ili propisivanja plaće koja je viša od iznosa minimalne plaće.
Za novozaposlene radnike ili radnike kojima se ugovorena plaća smanjuje na iznos minimalne plaće u 2018.godini umanjenje osnovice za doprinose može se primijeniti nakon 12 mjeseci kontinuirane isplate minimalne plaće.
U IZNOS MINIMALNE PLAĆE NE ULAZE povećanja plaće koja radniku pripadaju za prekovremeni rad, noćni rad i rad nedjeljom, blagdanom ili nekim drugim danom za koji je zakonom određeno da se ne radi.
VODA TE TOPLI I HLADNI NAPITCI (osim napitaka koji u sebi sadrže alkohol) koje poslodavac na svoj teret omogućuje radnicima za vrijeme radnog vremena, ne smatraju se oporezivim primicima po osnovi nesamostalnog rada.
NOVI IZNOSI MJESEČNIH DOPRINOSA OBVEZNIKA POREZA NA DOHODAK:

o djelatnost poljoprivrede i šumarstva 1.640,90 kn
o obrtnici 1.939,24 kn
o paušalisti 1.193,38 kn
o slobodna zanimanja 3.281,78 kn
o nezaposleni članovi uprave 3.281,78 kn

O tome i još više na našim tečajevima i radionicama SAZNAJTE VIŠE

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]