Zašto nam je potreban računovođa?

Svakom poduzeću tijekom poslovanja je potrebno financijsko savjetovanje te stručno računovodstvo. Brzi rast poslovanja i promjene u zakonodavstvu traže točne informacije te redovno obavještavanje oko izmjena zakona, kao i ostale aktualnosti koje se mijenjaju na dnevnoj razini.

Kako bi tvrtka uspješno poslovala, potrebno je imati računovodstvenu tvrtku koja će redovno pratiti sve zakonske promjene. Svakom je poduzetniku potreban pouzdani partner na području računovodstva.

 

Što je potrebno istražiti kada angažiramo tvrtku za računovodstvo?

Većina računovodstvenih agencija i računovođa pružaju razne usluge. Usluge u koje je dosta nas upućeno su knjiženje dokumentacije, obračun plaća, obračun PDV-a, itd. Također, kada je poduzetnicima ili tvrtkama potreban savjet računovođe, tu su da pomognu svojim stručnim mišljenjem. Kvalitetnim računovođom dobivate kvalitetne savjete te uštedu vašeg novca.

Nezaobilazna stavka pri odabiru tvrtke partnera za računovodstvo je cijena usluga. Niska cijena uvijek će privući klijente na prvu. No, kao i u svemu, najjeftinija usluga najčešće ne bude kvalitetna, a nitko ne želi greške u tako važnom segmentu poslovanja.

Tijekom traženja računovođe uvijek je bitno znati više o samim zaposlenima. Kada ste sigurni u kvalitetu rada zaposlenih, možete biti sigurni da nećete pogriješiti u odabiru. Slobodno se raspitajte o osobi koja će biti zadužena za dokumentaciju vašeg poduzeća, kako bi bili sigurni da svoju tvrtku dajete u prave ruke.

abc solutions knjigovodstvo zagreb računovodstvo zagreb

 

Što svaki poduzetnik treba znati kada odabire računovođu?

Dobar tim u računovodstvenoj tvrtki uvijek treba posjedovati znanja o poslu koji radi i za koji je specijaliziran. Najbolji savjet je da odaberete računovođu koji posjeduje certifikat za posao računovođe te dugogodišnje iskustvo.

Također, pri sklapanju ugovora uvijek provjerite na koji se način brinu o sigurnosti poslovnih i osobnih podataka. Ne zaboravite provjeriti kojom se tehnologijom koriste tijekom svog rada, odnosno koji program koriste za svoje svakodnevno poslovanje.

 

Savjeti za odabir kvalitetnog računovođe

Kako bi svaki poslodavac znao odabrati ispravno, potrebno je sagledati nekoliko bitnih stvari.

U svakom je poslovanju jako bitan korak odabrati računovođu koji će kvalitetno omogućiti da poslovanje bude u skladu sa zakonom. Svaki poslodavac traži savršenog računovođu za svoju tvrtku i ovo su smjernice koje treba slijediti kako bi to i ostvario:

  • kvalitetna komunikacija
  • kada je u pitanju rješavanje problema, uvijek treba obratiti pažnju na to koliko će računovođa biti uz vas da riješite problem te odvojiti potrebno vrijeme. Problemi se javljaju kada najmanje očekujemo te je potrebno biti uvijek spreman na njih.
  • danas postoji mnogo računovođa i računovodstvenih servisa koji vam mogu ponuditi veliku količinu usluga. Što više znanja i usluga posjeduju, imat ćete manje brige pri pojavi određenih problema.

 

Za sva pitanja vam stojimo na raspolaganju!